Günümüzde yurtdışında yüksek öğrenim görmek isteyen birçok aday bulunmaktadır. Yurtdışında okumak ve çalışmak için bu adaylar global bir dil olan İngilizce dilinin hakimiyetini üniversitelere ve işverenlere ispatlamaları gerekir. İngilizce dil seviyesini ölçen birçok sınav bulunmasına rağmen dünya genelinde en geçerli İngilizce sınavı IELTS?dir. Diğer dil sınavlarına göre daha kullanışlı bir sınav olan IELTS sınavının farklı türleri bulunmaktadır. Birçok aday IELTS sınavını ismen bilse de ?Hangi IELTS sınavına girmeliyim?? sorusuna cevap aramaktadır.

Hangi IELTS sınavına girmeliyim sorusunun cevabını bu paragrafta bulabilirsiniz. IELTS sınav içeriği olarak iki çeşit sınava ayrılmaktadır: Akademik ve Genel Eğitim. İki sınav da dört bölümden oluşmaktadır: okuma (reading), yazma (writing), dinleme (listening) ve konuşma (speaking). Yurtdışında veya İngilizce eğitim verilen herhangi bir bölüm okumak isteyen adaylar Akademik IELTS seçeneğini kullanmaktadırlar, çalışmak veya göçmenlik için başvuracak adaylar ise Genel IELTS sınavı tercih etmektedirler. Yurtdışına çıkacak adaylar için hangi sınava girilmesi gerektiği başvuru yaptıkları kurumlar tarafından belirlenmektedir. İngiltere?ye üniversitede eğitim alacak adaylar için ise özel hazırlanmış IELTS UKVI sınavı bulunmaktadır. Bu sınav içerik olarak akademik IELTS ile aynı olsa da sınavın uygulanış şekli farklılık gösterir. Ayrıntılı bilgi için danışmanlarımız size yarımcı olacaklardır.

GKR Yurtdışı Eğitim Danışmanlık resmi IELTS sınav kayıt merkezidir.IELTS sınav kaydınızı ek bir ücret ödemeden danışmanlarımız üzerinden yaptırabilirsiniz.Ayrıntılı bilgi için bize 0 544 291 50 05 veya 0 212 291 50 05 numaralarından ulaşabilirsiniz.