İngiltere Scale Up Vizesi

2022 Nisan ayında uygulaması başlayacak Scale Up Vizesi, İngiltere?de çalışmayı ve yaşamayı planlayanlar için yeni bir umut oldu.

İngiltere?de kurulu bulunan ve son 3 yılda cirosunda veya çalışan sayısında %20 oranında büyüme yakalamış Scale Up şirketlerin personel açığını kapatmak için kolaylaştırılmış yabancı işçi almalarına olanak sağlayacak vizeden 33.000?e yakın şirket yararlanacaktır. İngiltere?de bulunan bu Scale Up şirketler ulaşımdan gıda ve tekstil gibi birçok sektörde faaliyet göstermektedir.

Scale Up Vizesinden yararlanacak adayların İngilizce bilmesi, mesleki eğitim veya tecrübesinin olması ve Scale Up şirketlerden birinden yıllık 33000 GBP?lik iş teklifi alması gerekmektedir.. Her ne kadar 33000 GBP, Türk lirasına çevrilince yüksek bir miktar olsa da bu rakam İngiltere standartlarında çok yüksek bir ücret değildir.

Scale Up Vize için hazırlık yapacak adayların öncelikle IELTS sınavına hazırlanmaları en önemli koşuldur. Bir diğer koşul ise Scale Up şirketlerden birinden kabul almış olmanızdır. Bunun için şimdiden sektörünüzde faaliyet gösteren Scale Up şirketleri incelemeniz, verdikleri iş ilanlarında aradıkları özelliklere dikkat ederek CV geliştirmenizde fayda bulunmaktadır.

Scale Up Vizesi ayrıntıları için blogumuzu okuyabilirsiniz.