Yurtdışında üniversiteye başvurmak isteyen öğrencilerin üniversiteye başvuru yaparken en çok dikkat etmesi gereken konu üniversitelerin son başvuru tarihleridir. Her üniversitenin yabancı öğrenciler için son başvuru tarihi bulunmaktadır ve genelde yurtdışında yabancı öğrenciler için belirlenen son başvuru tarihleri yerel öğrencilerinkinden farklılık göstermektedir.

Günümüzde birçok üniversiteye başvurular internet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru kabul edildiğinde okuldan bir kabul mektubu yollanmaktadır. Bu kabul mektubu ile birlikte öğrenci vizesine başvuru süreci başlatılmaktadır.

Lisans başvuruları için gerekli belgeler arasında en önemlileri uluslararası öğrenci başvuru formu, orijinal lise ders notları dökümü (transkript), varsa lise diploması, eğitim dili bildiğinizi gösteren sınav sonuçları (TOEFL, IELTS gibi) ve Amerika üniversiteleri için SAT sonucu, motivasyon mektubu, Amerika üniversiteleri için banka referans mektubu olmaktadır. Çoğu üniversite başvuru ücreti almaktadır. Bu ücretler kredi kartı ile ödenebilmektedir.

Yurtdışında yüksek lisans başvuruları için gerekli belgeler arasında ise en önemlileri başvuru formu, orijinal üniversite ders notları dökümü, lisans diploması, akademik ve iş referans mektupları, CV (özgeçmiş), Eğitim diline hakim olduğunuzu gösteren dil sınavı sonuçları (TOEFL, IELTS gibi), başvuru mektubu, Amerika için banka referans mektubu ve GMAT / GRE sınav sonucudur.

Yurtdışında Üniversiteler sayfamızı inceleyebilir veya bize e-mail , telefon ile ulaşabilirsiniz.