Yurtdışında dil eğitimi ücretleri okulların bulunduğu ülkeye, şehre, okulun sunduğu kalite ve eğitim olanaklarına göre değişiklik göstermektedir. Türkiye?de uzun süreli bir dil kursunun maliyeti ile yurtdışında kısa sürede olsa eğitim almak, daha kalıcı bir dil öğrenmenizi mümkün olmaktadır. Yurtdışında dil eğitim ücretleri aynı ülke içinde farklı ekonomik seçeneklerde almak mümkündür. Aynı şehirde çok ekonomik dil okulları olduğu gibi, daha pahalı dil kursu seçenekleri de bulunur.

Yurtdışında dil eğitimi almak isteyen adayların büyük bir kısmı hem ekonomik olması hem de öğrencilere part-time çalışma izni vermesi nedeniyle İrlanda veya (çalışma izni vermeyen) Kanada?yı tercih etmektedir. İrlanda dil okullarının standartları oldukça yüksek olmakta ve eğitim oldukça verimli olmaktadır. İrlanda dil okullarının 6 aylık ücretleri aylık 2500 ??dan başlamaktadır. Kanada?da da ise bu rakam 6 ay için 5000 C$ civarındadır.

Öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği aile yanı konaklama ise haftalık hesaplanmakta ve yaklaşık 180 ? / 200 C$ civarında olmaktadır.

Yurtdışında dil eğitim ücretleri genellikle Türk öğrenciler için % 20?ye yakın indirimlerle verilmektedir. Uzun dönem kurs ücretlerinde bu oran % 30 ?lara kadar çıkmaktadır.