Birçok öğrenci farkında olmasa bile SAT hazırlığını ilkokul yıllarından beri yapmaktadır. SAT her ne kadar Amerikan sisteminde eğitim alan öğrencilerin yeteneklerini ölçmek için tasarlanmış olsa da farklı ülkelerin eğitim sistemleri de SATiçin gerekli altyapıyı sağlamaktadır. Dolayısıyla SAT?e girecek her öğrenci SAT hazırlığının büyük kısmını çoktan gerçekleştirmiştir. Eğitim hayatınız boyunca girdiğiniz her sınav, ders, okuma ve matematik problemi ile öğretmenleriniz sizi SAT için hazırlamıştır.

SAT?de yüksek skor çıkartmak için SAT test becerilerinizi geliştirmek için yapabileceğiniz birçok hazırlık var. SAT'a nasıl hazırlanacağınızla ilgili aşağıdaki öneriler size, sınava hazırlanma zamanını etkin bir şekilde kullanma konusunda size bilgi verecektir.

  • SAT Hedefinizi belirleyin: Yaşamda kendileri için hedefler koyan kişiler daha fazlasını başarırlar. SAT hedeflerini belirlemek, hedeflerinizi ulaşmayı çok daha kolaylaştıracaktır. Bir veya iki deneme sınavına girin. Test koşullarında elinizden gelenin en iyisini yapın. Deneme sınavlarına girdikten sonra, aşağıdakileri yapın:
          1-Güçlü ve zayıf yönlere bakarak analiz edin
          2-Nerede en çok gelişebileceğinizi ve ne kadar geliştirebileceğinizi belirleyin
          3-Puan iyileştirme için hedefler belirleyin
          4-Zayıflıkları iyileştirmeye odaklanın, ancak güçlü yanları görmezden gelin
          5-Bir çalışma planı oluşturun
          6-Periyodik olarak tekrar test edin: Deneme testler yapmak, hedefler oluşturmanıza yardımcı olmaktan daha fazlasını sağlar. Sınavda bulunan soru türlerini cevaplayarak sınav formatına tecrübe kazanırsınız. Test formatı ve soru tiplerine ne kadar alışırsanız, gerçek sınav gününde o kadar rahat olursunuz.
  • Çalışma Planı Oluşturun:Güçlü ve zayıf yanlarınızı birkaç deneme sınavı ile belirleyip, sınav için hedefler oluşturduktan sonra bir çalışma planına ihtiyacınız olacaktır. SAT'a nasıl hazırlanacağınızı bu planla takip edin.
          1-Henüz yapmadıysanız, teste kaydolun.Sınav günü belli olması çalışma motivasyonunuzu arttıracaktır.
          2-Test hazırlığı materyallerini edinin. Birçok yayın evinin sınav için hazırlık materyali bulunmaktadır. Bu konuda okulunuzun rehberlik servisi size destek olacaktır. Özel ders almakta bir başka seçenektir.
          3-Çalışma zamanı planlayın. Ne zaman çalıştığınızın önemi yoktur, ancak çalışma planınız ders sürelerini de içermelidir.
          4-Deneme testleri yapın.
          5-Okuma çalışması yapın.
          6-Boş zamanınızı etkili kullanın. Sosyal Medya hesabınızı kontrol etmek yerine SAT hazırlık notlarınızı kontrol edin. 5 veya 10 dakikalık odaklı çalışma ile ne kadar öğrenebileceğinizi görünce şaşıracaksınız.
          7-Test yapma becerilerinizi geliştirin.
    Çalışma planınızla ilerleme kaydettiğinizi düşünmeseniz bile planınıza sadık kalın, gerçek test gününün elinizden gelenin en iyisini yapacağınızı unutmayın. Sınav günü normalde olduğunda daha odaklanacaksın.
  • Test Gününde Yeteneklerinizi Optimize Edin
          -Egzersiz. Testten bir gün önce veya sabahından yorucu olmayan egzersiz yapmak konsantrasyonunuzu arttıracaktır.
          -Kendinize güvenin.
          -Dinlenme. Testten önceki gece çalışmayı bırakın, bunun bir faydası olmayacaktır.
          -Besleyici bir kahvaltı yapın .
          - Zamanında orda ol.Optimize edilmiş sonuç, stressiz bir ortamda gerçekleştirilir. Geç kalıyorsanız, stres hissedeceksiniz. Ve bu da sınav sonucuna yansıyacaktır.
    SAT'de hedefler koymak, bir plan oluşturmak ve test gününde kendinizi optimize etmek aslında bir sır değildir. Asıl sır, elinizden gelenin en iyisini yapmaya istekli olup, sınav hazırlık çalışmaları ile bunu desteklemektir.