A Level İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda?da uygulanan ileri seviye konu temelli eğitim ve yeterlilik sınavıdır. Üniversiteye eğitimi ve kariyer amaçlı uygulanan bir sınava öğrenciler 11 ve 12. sınıfta üç veya daha fazla konu üzerinden hazırlanmakta bu bilgiler bir dizi sınavla değerlendirilmektedir.

Seçilen konular üzerine A Level eğitimi alabilmek için lise diploma not ortalamasının yüksek olması ve eğitim almak istenen konulardan en az B notuna sahip olmak gerekmektedir. Ancak, A Level için gereken özel şartlar kurumlar arasında değişim gösterebilmektedir.

A Level eğitimini sadece kolejler tarafından yürütülmektedir. İki aşama ve altı üniteden oluşan bu eğitim?de en az üç en fazla beş ders alınabilmektedir. Öğrenciler sayısal ve sözel dersler alabilmektedirler. Oldukça yoğun olan A level eğitimi zorlu sınavlarla test edilmektedir, ancak sınav sonuçları yüksek olan öğrencilere dünyanın en prestijli üniversitelerinin kapılarını açmaktadır.

İki yıllık eğitim süresince öğrenciler aynı dersleri almak zorunda olmaktadırlar. Yabancı öğrenciler iki yıllık A Level eğitiminden sonra İngiletere?deki üniversitelere başvurabilmektedirler. Birçok kurum tarafından öğrencilere önerilen ilk yıl dört ikinci yıl ise üç ders seçimi yapılmasıdır. Öğrenciler Haziran ayında uygulanan yıl sonu sınavına girmektedir ve başarısız olan öğrencilere Ocak ayında tekrar sınava girme hakkı tanınmaktadır.