Master Mind Bursları

Flanders Hükümeti, her yıl Flanders ve Brüksel'deki yüksek lisans programlarına katılacak, akademik olarak başarılı 30 yabancı öğrenciye eğitim bursu vermektedir.

Bursların İçeriği

Burslar 60 ECTS'lik bir Yüksek Lisans programı için bir akademik yıl ve 120 ECTS'lik bir yüksek lisans programı için iki akademik yıldır.

Öğrencilere akademik yıl başına maksimum 8.000 ? burs verilir. Üniversiteler öğrencilerin eğitim ücretleri en düşük ücret seviyede belirlerler. Ghent Universitesi için bu rakam yıllık 120 ??dur.

Burs Başvuruları

Burslara başvuru Master Mind burslarına başvuru için öncelikle master başvurunuzu yapmış olmanız gerekmektedir. Başvurunuzu 1 Mart?dan önce yapan adaylar arasından başvurduğunu üniversite tarafından aday gösterilebilirsiniz.

Burs Başvuru Şartları

Başvuru sahibinin yüksek akademik ortalamasına sahip olması gerekir (Not ortalaması 4.0 üzerinden 3,5 ve iyi İngilizce bilgisi gibi).

Burs Son Başvuru Tarihi

Akademik kabul başvurusu, bu prosedüre göre 1 Mart'tan önce yapılmalıdır.

Burs Başvuru Sonuçları

30 uluslararası burs kontenjanı farklı Flaman yüksek öğretim kurumlarına bölünmektedir. Mesela Ghent Üniversitesi için 6 burs verilmektedir. 30 Nisan?da ön elemeyi geçen öğrencilere online başvuru için üniversiteleri tarafında bilgi verilir.

Burslar hakkında detaylı bilgiyi üniversite web sayfalarında inceleyebilirsiniz. Belçika?da master konusunda danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.